Így teljesíti Kásler a közfeladatát: előbb elbújt a függöny mögé, aztán nem válaszolt a kérdésre

Így teljesíti Kásler a közfeladatát: előbb elbújt a függöny mögé, aztán nem válaszolt a kérdésre

Nem válaszolt az egészségügyért is felelős miniszter a Parlamentben arra az ellenzéki kérdésre, hogy hogyan változhattak meg járványügyi adatok utólag a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján. Korózs Lajos (MSZP) egyenesen azt kérdezte Kásler Miklóstól, hogy

ki hamisítja az adatokat?

A miniszter azonban olyan hosszasan próbálta inkább a kórházak kiürítését különféle dátumokkal, százalékokkal és ágyszámokkal keverve megmagyarázni, hogy nem maradt ideje a titokzatos adatváltozásokra is kitérni.

Ismeretes, múlt szerdán eltűnt mintegy 4000 olyan vizsgálati mintáról szóló jelentés az ÁNTSZ utódjának internetes oldaláról, ami akár azt is bizonyíthatta volna, hogy már március elején tömeges lehetett a koronavírus-fertőzés Magyarországon.

Viszontválaszában sem tisztázta Kásler, hogy miért csak több ütemben engedik majd vissza a betegeket teljesen a kórházakba, miközben a kórházi ágyak kiürítését el tudta rendelni mindössze néhány nap alatt. A miniszter azzal próbálta megnyugtatni az intézkedését kritizálókat, hogy hozzá nem érkezett egyetlen jelzés sem arról, hogy meghalt volna egy olyan beteg, akit a veszélyhelyzetre hivatkozva hazaküldtek húsvét után valamelyik kórházból.   

Kásler Miklós egyébként csak egyetlen kérdésre volt hajlandó válaszolni az Országgyűlés hétfői ülésnapján. Az azonnali kérdések elején ugyanis még

az ülésterem bejáratát elzáró függöny mögött tartózkodott, így Lukács László György, a Jobbik képviselője nem tehette fel neki személyesen kérdését.

Később is több ellenzéki képviselő fordult volna még Kásler Miklóshoz, de ő csak államtitkárát hagyta maga után az ülésteremben.