Közfelháborodás után visszavonták a koronavírus-tanácsadásra kiírt 5 milliárdos tendert

Közfelháborodás után visszavonták a koronavírus-tanácsadásra kiírt 5 milliárdos tendert

Mégsem volt jó ötlet a koronavírus-járvány kellős közepén 5 milliárdos tanácsadói közbeszerzést kiírni a vírus okozta károk mérséklésére. Vélhetően a Fidesz think-tankjei is felháborodást mérhettek a közvéleményben, ugyanis visszavonták az erre vonatkozó tendert – vette észre a HVG az uniós közbeszerzési értesítőben még múlt csütörtökön megjelent hirdetményt.

Mint arról május elején mi is beszámoltunk, nyolc cég, köztük például az Orbán Viktor lányának bizalmasai által vezetett Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve a Magyar Divat & Design Ügynökség úgy döntött, szétosztogatnak 5 milliárd forintot olyanok között, akik „a koronavírus okozta károk mérséklésére, az ágazat rövid időn belüli talpra állítására és turizmusfejlesztési feladatok ellátására” tanácsokat adnának nekik.

Ön is osztogatna tanácsokat ötmilliárd forintért?

"Már itt is van az első mocskos 5 milliárd, amit a járványra hivatkozva dob oda a kormány saját embereinek. Ezt most: "Turisztikai tanácsadásra" - írja Hadházy Ákos a Facebookon. A „Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére" címmel megjelent közbeszerzési kiírás szerint ötmilliárd forintunkba fog kerülni a roppant fontos tanácsadás.

A hirdetményben most kerek perec ez szerepel:

Ajánlatkérő visszavonja a közbeszerzési eljárást.

Hogy a hátraarc végleges-e, azt nem tudni.