Még a német parlamentben is szóba került az egyik "rémhírterjesztés" miatt elvitt magyar férfi ügye

Még a német parlamentben is szóba került az egyik "rémhírterjesztés" miatt elvitt magyar férfi ügye

A Momentum testvérpártjának, a német FDP-nek az egyik képviselője, Konstantin Kuhle beszélt felszólalásában a gyulai momentumos Csóka-Szűcs János ügyéről, akit azután vittek el a rendőrök, hogy a gyulai kórházi ágyak kiürítéséről posztolt.

Kádár büszke lenne: szerdán is elvittek egy kormánykritikus úgynevezett „rémhírterjesztőt"

„Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat" - ezt az egyetlen mondatot írta hozzá Hadházy Ákos posztjához Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth Kör vezetője amikor azt megosztotta a „gyulai cenzúramentes csevegő" nevet viselő Facebook-csoportban. A rendőrök szerda hajnalban vitték be - tájékoztat a Magyar Narancs.

A német politikus szerint a magyar felhatalmazási törvény egy újabb nagyon veszélyes példája annak a tendenciának, amit az Európai Unió egyes tagállamaiban megfigyelhetünk.

"Legyen az a lengyel igazságügyi vagy választójogi reform, vagy az ellenzék jogainak korlátozása, a sajtószabadság korlátozása Magyarországon, az a veszély fenyeget, hogy ez a tendencia tovább erősödik. Ezért helyes, hogy mi itt a német parlamentben ezzel a vitával kiálljunk egy európai alapérték-indítványért, és egy olyan mentőcsomagért, ami nem csak a gazdaságot érinti, hanem a jogállamot is"

- mondta a képviselő.