Szijjártó: magyar vállalatok 18 milliárd forint értékű beruházást valósítanak meg Szerbiában

Szijjártó: magyar vállalatok 18 milliárd forint értékű beruházást valósítanak meg Szerbiában

Tizennyolc milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre magyar vállalatok Szerbiában, amihez a magyar kormány 8,5 milliárd forint támogatást biztosít, és ezzel erősödik a szerb és a magyar gazdaság is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban.

A tárcavezető az MTI szerint kiemelte, hogy a beruházások alapvetően a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás és a mérnöki tudást igénylő iparágak területén valósulnak meg.

Gazdag nagybácsi

Jakab Péter szerint úgy tűnik, itthon már minden rendben van, mindenkinek van munkahelye, hiszen a kormány nem idehaza teremt munkahelyeket, hanem most épp Szerbiában 8,5 milliárdból, korábban meg Mongóliában és Kirgizisztánban összesen 34 milliárdból.

"Ha a Fidesznek Magyarország az első, akkor idehaza vagy mindenkinek van már munkája, vagy a Fidesz hazudik, és nagyívben tesz a magyarokra. Mint tudjuk, az utóbbi az igaz, hiszen a hivatalos adatok szerint az elmúlt időszakban közel 200 ezer, nem hivatalosan fél millió magyar veszítette el a megélhetését úgy, hogy közben a kormány milliárdokat vont el az emberektől a munkahelyek védelmére hivatkozva. Látjuk hova megy a magyarok pénze. Gazdag nagybácsit játszunk, miközben a sajátjainknak sincs munkája"

- reagált a hírre a Jobbik elnöke.