Újranyitnak a bölcsik, óvodák és iskolák

Újranyitnak a bölcsik, óvodák és iskolák

Az óvodák és a bölcsődék vidéken már május 25-től, a fővárosban június 2-től újra elérhetők lesznek – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szerdán.

Azt mondta, az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket, a nyár folyamán pedig egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le. Erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.

A tapasztalatok szerint a tantermen kívüli digitális oktatás jól működik, ezért a tanévet már így fejezik be a diákok – mondta az államtitkár, ugyanakkor június 2-től engedélyezik az iskolai látogatást azoknak, akik ezt igénylik.

Szintén ettől a naptól már nem csak az eddig kijelölteknek, hanem minden iskolának meg kell szerveznie a felügyeletet, és a diákokat igazolás nélkül fogadniuk kell június 26-ig.

A járványügyi szabályok betartása mellett napközis táborokat is lehet majd tartani, a nyári táborokról jövő héten döntenek – mondta Maruzsa.

A ballagásokat és tanévzáró rendezvényeket sem tiltják be, de azt kérik, ezeket ne tömegrendezvényként szervezzék meg, hanem inkább kisebb csoportokban.