Továbbra sem utazhatunk Amerikába

Továbbra sem utazhatunk Amerikába

Egyelőre nincs napirenden, hogy az Egyesült Államok feloldja az Európából érkezőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat - jelentette ki szerdán Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban.

McEnany sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Donald Trump amerikai elnök elsősorban az amerikaiak biztonságát tartja szem elött. "Ezek a korlátozások életeket mentettek meg" - emelte ki a szóvivő. Hozzátette: az elnök először meg akar győződni arról, hogy nincs veszélyben amerikaiak élete, mielőtt a korlátozásokat feloldják.

Donald Trump amerikai elnök március közepén 30 napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg az új típusú koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet. A tilalom alól kivételt jelentenek az amerikai állampolgárok, a diplomaták és azok az európaiak, akik zöld kártyával rendelkeznek, valamint hozzátartozóik.

(MTI)