Palkovics: már közel egymillió embernek nyújt segítséget a Gazdaságvédelmi akcióterv

Palkovics: már közel egymillió embernek nyújt segítséget a Gazdaságvédelmi akcióterv

A Gazdaságvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi intézkedések eddig közel egymillió emberről gondoskodtak, vagy védték meg a munkahelyét - fejtette ki az MTI szerint csütörtökön Vácon az innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László a váci Lukács és Tamás Kft. munkahelyvédelmi bértámogató okiratának átadásán arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv legfontosabb eleme a munkahelyek megvédése. Hozzátette, hogy munkahelyvédelmi támogatásra eddig 106 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből már több mint 51 ezret sikeresen elbíráltak.

A kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók érdekében már közel 10 ezer kérelem érkezett be, amelynek a harmada szintén túl van a bírálaton - fűzte hozzá a miniszter.

Tényleg közmunkásnak és katonának küldi a munkanélkülieket a kormány

Megemelik a közfoglalkoztatottak számát a jelenlegi 90 ezerről azért, hogy munkát adhassanak a munkanélkülieknek. Akinek nem közmunka jut, az mehet a Honvédséghez katonának, ennek érdekében megemelik a szerződéses katonák számát is - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.