Árulás vagy lelkiismeret?

Árulás vagy lelkiismeret?

'És azért van lelkiismeret-furdalása a KESMA-szolgákká vedlett egykori Simicska-alkalmazottaknak, mert mára keményen megtanulhatták, hogy a Fidesz-médiában nincs sajtószabadság.'

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

 

A rezsim rothadásának újabb jele a fideszes sajtómunkások lelkiismereti válsága. A folyamatos hazudozás, amire a kormánypropaganda kritikátlan kiszolgálása miatt kényszerülnek, kezdi megenni a személyiségüket.

Jó volt olvasni a harcos Orbán-honlapon BD írását, Akik elárulták saját magukat címmel.

A poétikusan ifjú korban lévő szerző bizonyára úgy gondolta, valami mélyenszántó eszmefuttatást közöl arról, hogy milyen fájdalmas őnéki látnia egykori kollégáit, amint az „ellentáborba” keveredtek. Ő ezt erkölcsi süllyedésnek nézi.

„Van egy elméletem”, írja, szerinte „ezek az emberek rossz döntést hoztak. Elárulták saját magukat, elárulták egykori közösségüket, elárulták a bajtársaikat, elárulták mindazt, amiben korábban hittek. És mivel kellően egoisták ahhoz, hogy saját hibájukat ne ismerjék be, új valóságot kreáltak maguknak. Az új valóság azonban nem törli el a múltat. Szerencsére ebben a szakmában mindennek nyoma van. Elővehetnék 2015 előtti műsorokat, újságcikkeket stb. De minek? Teljesen felesleges, hiszen még azokat is megmagyaráznák.”

Őszerinte azok a hajdani, egyszersmind mostani kollégái, akik a G-nap után elhagyták a Hír TV-t, a Lánchíd rádiót vagy a Magyar Nemzetet, valamiféle erkölcsbajnokok – ily módon természetesen ő maga is az.

Érv gyanánt azt sikerül kiizzadnia magából, hogy „egykor jobboldali (direkt nem fideszest írok) ember hogyan dolgozhat Kálmán Olgával egy munkahelyen? Ebben a történetben ez a fő kérdés.”

Az árulók „másik magyarázata” pedig, hogy „a Fidesz változott meg” – BD szerint „értelmezhetetlen mondat, hiszen a nagyobbik kormánypárt immár 10 éve következetes politikát folytat. Nem jellemzik a kilengések, főleg nem ideológiai tekintetben.”

A magam részéről hálás vagyok BD-nek ezért a mondatért. Elárulta vele saját magát – így lett világos a cím is.

A Fidesz-média katonái immár kezdenek kétségbe esni

Már dörömböl a lelkiismeretük. Már rosszul alszanak.

BD persze, mivel fiatal, valószínűleg nem érti, mire is gondolhatok most. Az olvasók pedig valószínűleg nem ismerik a tényeket sem. Íme néhány adalék a G-napról, az ezzel szorosan összefüggő Simicska–Orbán viszonyról, és természetesen a Fidesz „10 éve következetes politikájáról”.

Simicska Lajossal az volt a baj, hogy nem engedte a fideszes kisrablókat. Amíg Simicska a helyén volt, tehát bírta azt a gazdasági döntési pozíciót, amivel Orbán felruházta, addig a Fideszben nem ficánkolhattak Mengyi Rolandok, Simonkák, Boldog Istvánok. Simicskát ezért végül kifejezetten gyűlölték a Fideszben.

Simicska és Orbán útjai azért váltak el, mert „A Lajos” élesen ellenezte az összebútorozást Putyinnal meg az értelmetlen keleti nyitást, Paksot, belgrádi vasutat meg a többi baromságot, ami idővel elhatalmasodott a Fidesz-kormányzaton. Amik miatt ma Orbán-rezsimről beszélhetünk. Röviden, Simicska nem akart egy keleties baksisvilágot, ameyben a nagykán által kinevezett helyi beglerbégek basáskodhatnak.

Vár a napos oldal!

A G-napról BD pedig bizonyára hazudik. Ugyanis mint a dolgokban benne volt munkatársnak tudnia kell, hogy a G-napot Orbánék szervezték, és a fő puccsisták ma is a Fidesz-média vezérei. BD tőlük függ, ezért nem mondhat igazat.

Az utca embere pedig nem tudhatja, hogy akik azon a februári reggelen ki akarták siklatni a Magyar Nemzetet meg az egész Simicska-médiát, Orbánék megbízásából cselekedtek, és ígérettel bírtak Orbánéktól, hogy kapnak helyette másikat, sőt jobb fizetéssel.

A média világát ismerők jól emlékezhetnek azokra a hónapokra, amikor a megbízottak keresgélték a Lánchíd, a Hír TV , a Nemzet munkatársait, és azt duruzsolták a fülükbe, hogy „most lehet átjönni a napos oldalra”.

Sokan át is mentek. Ki ezért, ki azért. Mindegyikük legyártotta magának a maga magyarázatát. Azért hülyeség ilyen cikkeket írni, kedves BD, mert erről az átálltak többsége sem szívesen gondolkodik.

És azért van lelkiismeret-furdalása a KESMA-szolgákká vedlett egykori Simicska-alkalmazottaknak, mert mára keményen megtanulhatták, hogy a Fidesz-médiában nincs sajtószabadság. Irigylik azokat, akinek volt merszük, erejük kimaradni a jóból, akik nem mentek át a „napos oldalra”.

Mert ezek szabad szerkesztőségek, amelyekben az ügyeknek van önértéke, lehet beszélni egy-egy téma vagy cikk fontosságáról, színvonaláról. Ilyesmi a KESMA szolgálatában lehetetlen. Meg van mondva, mit kell nyalni, kit kell rugdosni. Cserében jó a fizetés.

Mi pedig, akik kívülről nézhetjük ezeket a szerencsétlen sorsú embereket, képzeljük el, mekkora öncsalás olyan ostobaságokat elhinni, mint hogy „a Fidesz 10 éve következetes politikát folytat”.

Köteteket írhatnánk tele Orbán Viktor és csapata vargabetűiből, hazugságaiból, köpönyegforgatásaiból

Példa gyanánt először egy távlatosabbat, ugyanis a Fidesz nem tízéves párt. 2000-ben a dalai lámát fogadta Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök, Martonyi külügyminiszter, 2010-ben már nem, de legalább még beengedték. Aztán már azt sem. Olvassa el BD, mit mondott Semjén Zsolt az Országgyűlés Emberi jogi bizottságában 2008. május 5-én; a dalai láma kapcsán azt követelte, hogy Kínát rá kell kényszeríteni az emberi jogok betartására, és nincs olyan gazdasági érdek, amelyik felülírhatná az emberi jogokat. Csak két év kellett, hogy legyen olyan gazdasági érdek...

A Fidesz alapszabályának 4. §-a: „A Szövetség tagja az Európai Néppártnak és társszervezeteinek.” Hogy világos legyen: nem „felfüggesztett tagja” – amit ugyebár maga a Hibátlan Vezér kezdeményezett 2019 márciusában.

Élcelődhetnénk, vajon miként látja BD meg az egész KESMA-had Orbán és a Fidesz következetes politikáját Simicska Lajos ügyeiben, de nem tesszük. Maradjunk csak az utolsó pár hét következetességeinél.

Orbán nem ért rá elmenni Brüsszelbe, de másnap ráért elmenni Berlgrádba, és ott bejelenteni, amit Brüsszel követelt tőle – és meg lehet nézni a „következetes” KESMA-sajtót. Ugyanez ismétlődött meg az Európai Bíróságon elszenvedett vereséggel a tranzitzónák és a menekültpolitika miatt.

A következetes Orbán-kormány a felhatalmazási törvényre következett éjszakán benyújtott egy salátatörvény-javaslatot, amelynek a felét már aznap délben vissza kellett vonnia a nemzetközi felháborodás hatására.

Prof. dr. Kásler lehazudja a csillagokat az égboltról, amikor a saját tárcájának az ügyeiről van szó. A KESMA-sajtó lelkesen szekundál.

A következetes rezsim hajnali hatkor elvitte a „rémhírterjesztőt", aztán estére ki kellett derítenie, hogy „gyanúsítotti minősége megszűnt”… A másik „rémhírterjesztőt” a polgármester jelentette fel… itt tartunk, kedves BD, kedves KESMA.

És ez csak néhány nap.

Irány Belgrád, Bizánc, Baku?

Ha BD értené a magyar történelmet, egyenesen megrémült volna, amikor Orbán Viktor közölte az állami főadón, hogy a legjobb barátunk Belgrád. Ugyanis a Kárpát-medence két stratégiai pontja Bécs és Belgrád, hogy mi történik velünk, az eme két pólus erejétől függ. Szent István egyértelműen a nyugati orientációt vitte, és sorsunk mindig akkor fordult rosszra, amikor a „belgrádi” erők jutottak fölénybe.

A KESMA-szolgák egyre rosszabbul érzik magukat, hiszen már nem tudják eltagadni önmaguk előtt sem a tényt, hogy Magyarország egyre gyorsuló ütemben pusztul, porlad, párolog el. BD még fiatal, nem kellene túllihegnie a dolgot. Néha érdemes felidézni Hitler legnagyobb médiamunkását, aki végül nemcsak önmagát, hanem az egész családját is meggyilkolta, amikor már önmagának sem hazudhatott tovább.