Földrengés volt Új-Zélandon, a miniszterelnök épp élő tévéadásban volt

Földrengés volt Új-Zélandon, a miniszterelnök épp élő tévéadásban volt

Közepesen erős, 5,8-as fokozatú földrengés volt nem messze Új-Zéland fővárosától, Wellingtontól a tengerben hétfőre virradóra, egyelőre nem érkeztek jelentések károkról. A földmozgás epicentruma Levin településtől 30 kilométerre északnyugatra esett, a rengés fészke 37 kilométeres mélységben volt. Az első földlökést egy 3,5-ös, egy 3,6-os és egy 3,7-es fokozatú utórengés követte.

Az első jelentések nem számoltak be károkról. Nem adtak ki cunamiriadót sem. Wellingtonban a földrengés után biztonsági okokból leálltak a vonatok.

A közepes erejű földmozgás pont akkor kezdődött, amikor Jacinda Ardern miniszterelnök a parlament épületéből, távkapcsolással adott interjút a Newshub tévécsatornának. A miniszterelnök egy pillanatra megszakította Ryan Bridge riportert, mondta neki, hogy megmozdult a föld, de szemlátomást nem jött zavarba, mosolyogva folytatta az interjút, még integetett is a tévénézőknek.

Egy pillanat! Éppen egy kis földrengésünk van itt, Ryan, egy egészen kiadós földrengés

– mondta Ardern, majd körülnézett a szobában, és mosolyogva jelezte az újságírónak, hogy – amint ő is láthatja – mozognak a tárgyak körülötte.

Jól vagyunk, Ryan. Nem állok lógó csillár alatt, úgy néz ki, hogy szerkezetileg erős épületben vagyok

– mondta mosolyogva a két és fél éve hivatalban lévő, 39 éves Ardern, aki a szigetország harmadik női miniszterelnöke.

 

(MTI)