Még két nap, és megnyílnak a budapesti presszók és éttermek belső terei is

Még két nap, és megnyílnak a budapesti presszók és éttermek belső terei is

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Pesti Srácoknak megerősítette,

május 29-től már valóban megengedett a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben is a tartózkodás, valamint a megrendelt ételt és italt az eddigi szabályoktól eltérően már a helyszínen, a benti légtérben is el lehet fogyasztani.

Mindez ugyanígy igaz a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is. A dolgozóknak természetesen maszkot kell viselniük és kötelező a védőtávolság betartása is csak úgy, mint vidéken.

Sőt, Budapesten is nyithatnak és látogathatóak péntektől a szabadtéri játszóterek, ezzel pedig a főváros lényegében utolérte a vidéket a szabályozásokat illetően - erősítette meg a kormányközeli ps.hu információit a szóvivő. 

Még nem tudjuk pontosan, hogy érinti a karantén az alkoholizmusunkat - de ez a nyár különleges lesz

Bezártság, elszigetelődés, stressz, unalom, egzisztenciális szorongás; már 58 napja tart Magyarországon a veszélyhelyzet, de vajon hogy viseljük a nagyjából-karantént. Tudjuk-e tartani a mértéket, vagy épp a józanságot? A Kék Pont egy hónapja egy online alkohol karantént szervezett, az eddigi tapasztalataikról, illetve az esetlegesen megváltozó szerhasználatunkról kérdeztük az Alapítvány program-koordinátorát, Dávid Ferencet.