Frissen alapított céggel nyert 8 milliárdot a NER-közeli focista

Frissen alapított céggel nyert 8 milliárdot a NER-közeli focista

A Tiszakécske egykori amatőr focistájának, Sáfány Tamásnak cége, az Adventor Hotel Kft. nyolcmilliárd forint állami támogatást nyert legalább három szálloda fejlesztésére. A remek időzítéssel,

a pályázat megnyílta előtt egy nappal alapított vállalkozás

január elején jelentkezett arra a tenderre, amit január 7-én a túl sok jelentkező miatt felfüggesztettek – írja a G7.

Sáfrány igen közeli kapcsolatban áll a NER egyik legsikeresebb vállalkozójával, az ország negyedik leggazdagabb emberévé vált Szíjj Lászlóval, aki ugyancsak tiszakécskei: Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a milliárdos vállalkozóé. Ezek mellett a nemrég még szintén Szíjj tulajdonába tartozó Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.-ben is felügyelőbizottsági tag volt Sáfrány.

A pályázat annak ellenére volt ilyen sikeres, hogy nincs semmilyen előtörténete, az interneten lényegében semmilyen információ nincs róla, honlapja sincs, elérhetőségének is mindössze Sáfrány gmailes címe van megadva.

Az előírt 30 százalékos önerő előteremtése is Szíjjhoz kapcsolódik:

a Minerva által kezelt Themis Magántőkealap ugyanis egy nappal azelőtt lett tulajdonos az Adventorban, hogy kihirdették volna a pályázati eredményeket.

A több mint 83 milliárdos programból egyébként a NER nagykutyái, így például Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt is nagyot hasított.

83 milliárd forint megy szállodafejlesztésre, Mészárosék nagy szeletet kapnak

Közzétették a Kisfaludy-program részeként meghirdetett, „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése" nevű pályázat részleteit. A keretösszeg eredetileg 20 milliárd forint volt, de a 24.hu összegzése szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki.