Valaki a tüntetők közé lőtt az Egyesült Államokban - egy ember meghalt

Valaki a tüntetők közé lőtt az Egyesült Államokban - egy ember meghalt

Egy ember meghalt, miután valaki egy autóból a George Flyod halála miatt tüntető tömegbe lőtt Detroitban - mondta el Nicole Kirkwood, a detroiti rendőrség szóvivője szombaton.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken, éjfél előtt történt, miközben rendőrtisztek próbáltak megfékezni többtucatnyi tüntetőt - ismertette Kirkwood. A szóvivő szerint rendőrtisztnek nem volt köze az incidenshez. Az áldozat egy 19 éves fiatal férfi. További részletekről nem tudni.

Az este folyamán egy detroiti rendőrparancsnok kórházba került, mert megdobták kővel. A zavargások alatt számos tüntetőt őrizetbe vettek. A rendőrség szerint sokan nem is helyiek voltak.

Trump: nem engedhetjük, hogy anarchiába és káoszba süllyesszék Minneapolist

Nem szabad megengedni, hogy a minneapolisi helyzet anarchiába süllyedjen - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott gazdasági tárgyalásai után pénteken. Trump beszélt a családdal Donald Trump hangsúlyozta: "nem engedhetjük meg, hogy a törvénnyel szembehelyezkedők anarchiába és káoszba" süllyesszék Minneapolist. Hozzáfűzte, nem megengedhető az sem, hogy a fosztogatók kiszorítsák a békés tüntetőket.