Összekapcsolódott a Crew Dragon az űrállomással

Összekapcsolódott a Crew Dragon az űrállomással

Közép-európai idő szerint délután negyed ötkor sikeresen dokkolt a NASA és a SpaceX Crew Dragon nevű űrhajója a Nemzetközi Űrállomással (ISS). Így a világ első magánűrhajója, fedélzetén Bob Behnken és Doug Hurley asztronautákkal teljesítette is küldetése első felét.

Frissítés:

Magyar idő szerint nem sokkal este fél 8 előtt, miután a dokkolás után nem volt levegőszivárgás, a két űrhajós átzsilipelt az ISS-re. Az űrállomáson tartózkodó asztronautákkal történő találkozás ilyen volt:

Az űrhajó magyar idő szerint szombat este 21 óra 22 perckor startolt a floridai Kennedy Űrközpontból, erről itt számoltunk be:

Sikeres indítás, egy magánvállalat embereket vitt az űrbe, úton vannak az űrállomásra

A szerdai indítást a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt el kellett halasztani, de magyar idő szerint szombaton 21:22-kor sikeresen elstartolt a NASA megrendelésére a SpaceX által fejlesztett és épített Crew Dragon űrhajó a Falcon-9 rakéta segítségével a Kennedy Űrközpontból. "Go NASA! Go SpaceX! Godspeed Bob and Doug!"

Alig egy órával később előbb az ISS, majd a Crew Dragon is áthaladt Magyarország felett, a történelmi repülést szabad szemmel is látni lehetett.

Így nézett ki hazánkból, ahogy a Crew Dragon követte a Nemzetközi Űrállomást

Címlap Így nézett ki hazánkból, ahogy a Crew Dragon követte a Nemzetközi Űrállomást Ahogy arról írtunk, a SpaceX magyar idő szerint szombat este történelmet írt, és első magánvállalkozásként embereket vitt fel az űrbe - amellett, hogy hosszú idő után az Egyesült Államok területéről indult el egy emberes űrmisszió a Crew Dragonnal.