"Rossz ajtót nyitottam ki bazdmeg" - így szökött ki az oroszlán Veresegyházán

"Rossz ajtót nyitottam ki bazdmeg" - így szökött ki az oroszlán Veresegyházán

2019 decemberében szökött ki egy oroszlán a Veresegyházi Medveotthon kifutójából, Pásztor Béla, a település polgármestere akkor a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy három oroszlán volt a ketrecben, ketten összeverekedtek, egy dolgozó szét akarta választani őket, de a harmadik kiszökött, viszont 40 méternél nem ment távolabbra.

Most a Youtube-on jelent meg egy videó az eset utáni percekről, és a Ripost nevű bulvárlapnak nyilatkozott Vágó Richárd állatgondozó:

„Én éppen a hiúzok kifutójánál voltam, tettem a dolgomat, amikor az igazgató segítséget kért tőlem. Később egy rémült édesanyát is hallottam, aki segítségért szólongatott. Ő éppen a kisgyermekével és a barátnőjével gyönyörködött az oroszlánokban, amikor észrevette, hogy az egyik a kerítésen kívül, a látogatók között sétálgat…”

Rossz zsilipet nyitottak ki:

A két bent maradt oroszlán összeveszett és morgott. Elképzelhető, hogy a hangzavartól nem tudtak beszélgetni, így az igazgató kinyitotta az egyik zsilipet, hogy az állatok menjenek ki. De az igazgató rossz zsilipet nyitott meg, és bement hozzájuk a legnagyobb hím oroszlánunk, aki szinte rögtön megtámadta a két bent lévő oroszlánt. Ekkor meghúzott egy másik kart is, de az sem a szerencsés választás volt, ugyanis az meg kinyitott egy ajtót, ami az etetős folyosóra vezet. Ott pedig, mivel takarították a boxot korábban, nyitva hagyták az ajtót és a lányoroszlán kiszaladt rajta és már kint is volt a látogatók között a kiserdőben…”

Elmondása alapján veszélyes volt a helyzet:

”Az igazgató épphogy be tudta csapni az orra előtt a folyósra vezető ajtót, mert már rátámadt az oroszlán. Később még visszament a felbőszült oroszlánhoz, be akart menni, hogy elzárja. Ha én nem rángatom ki az ajtóból, az állat megöli. A kerítésre állva próbálták megtalálni Lilit, én pedig kértem, hogy hozzanak húst, mert befogom az állatot. Amikor már elég közel jött, akkor többször rálőttek altató lövedékkel, de csak negyedszerre találták el...„

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/S5NV4iQyhaw.jpg?itok=7q1_b2Kk","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=S5NV4iQyhaw&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}