Kecskeméten is érdekelt az az egykori focista, aki azonnal elnyert 8 milliárdot közbeszerzésen

Kecskeméten is érdekelt az az egykori focista, aki azonnal elnyert 8 milliárdot közbeszerzésen

Kezdők szerencséje? 

A Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa, Sáfrány Tamás tavaly karácsony előtt néhány nappal alapította meg élete első cégét, hogy aztán el is nyerjen egy 8 milliárd forint értékű állami pályázatot - írja a G7.hu

A lap emlékeztet: a kiírás szerint március végéig lehetett volna pályázni, a 31 esztendős Sáfrány ugyanis már január elején leadta az igénylését* három szálloda üzemeltetésére. Kiváló érzéke volt az időzítéshez, ugyanis a jelentkezést január 7-én már fel is függesztették a túl sok jelentkezőre hivatkozva.

A korábbi futballista el is nyerte a tendert három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére. A pár hetes vállalkozás úgy pályázott sikeresen több milliárd forint vissza nem térítendő adófizetői támogatásra, hogy nincs semmilyen előtörténete, az interneten lényegében semmilyen információ nincs róla, honlapja sincs, elérhetőségének is mindössze Sáfrány gmail-es címe van megadva. 

A G7 rámutat, hogy Sáfrány Tamás jó kapcsolatot ápol azzal a szintén tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki az elmúlt 10 évben Magyarország 4. leggazdagabb emberévé nőtte ki magát. Véletlennek nem nevezhető, hogy egyébként Sáfrány a Szíjj tulajdonába tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és egy olyan hotelben is vezető pozíciója van, amely szintén a kormányközeli vállalkozóé. 

Az esetnek a kecskeméti hírportál, a Kecsup is utána nézett, és kiderült, hogy a történet szereplői közül többen Kecskeméten találkoztak össze. A foci és Szíjj László találkozása a városban a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft.-ben valósult meg, amelynek február 14-ig tulajdonosa is volt a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., amelynek a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. a tulajdonosa, utóbbinak pedig Szíjj László.

Mint kiderült, az akadémia felügyelőbizottságának tagja volt, szintén február 14-ig Sáfrány Tamás. Ugyaneddig tagja volt Bus Gábor is, aki korábban 

elnyert egy olyan szálloda pályázatot Kecskeméten magánszemélyként, amely pályázatot a Hírös Sport Nonprofit Kft. írta ki, amelynek akkor felügyelőbizottsági elnöke is volt. 

A pályázatot egyébként nem egyedüli magánemberként nyerte el Bus Gábor, hanem azzal a Jászberényi Tamással együtt, aki egykor a Duna Aszfalt Kft. gazdasági igazgatója volt, és aki Sáfránynal együtt ott ül a Minerva Zrt. felügyelőbizottságában.