Mától szabad az autós koncert

Mától szabad az autós koncert

Hivatalosan a Tankcsapda autós koncertjeinek „pozitív biztonsági és járványügyi tapasztalataira”, a „kedvező fogadtatásra”, valamint a „felmerült igények kielégítésére” figyelemmel péntektől szabadon tarthatók autós koncertek – a 259/2020. (VI. 4.) kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A szabályok ugyanazok, mint amiket lefektettek abban a kormányrendeletben, mely véletlenül (?) pont azon a két napon volt hatályos, amikorra a Tankcsapda is szervezett autós koncertet.

Az ügy nagy port kavart, mert a NOX korábbi énekesnője, Péter Szabó Szilvia ugyancsak így kívánt eleget tenni koncertre vágyó rajongóinak, és meglehetősen csalódottan élte meg, hogy szervezői munkájuk kárba vész – korábban még úgy tűnt.

A Tankcsapdának lehetett, de Péter Szabó Szilviának nem engedik az autós koncertet

A Tankcsapdához hasonlóan autós koncerttel készült a karantén alóli visszatérésre a NOX korábbi énekesnője is. A legendás debreceni rockbandához hasonlóan Péter Szabó Szilvia is autós koncertet szervezett, és - mint az pénteki Facebook-bejegyzéséből kiderül - szinte már minden startra készen állt. A helyszínek, a technika a reklám, az engedélyek!

A Tankcsapda is reagált az őket ért vádakra, meglehetősen szabadszájú videójukban – általunk tompítva az ott elhangzottakat – finoman szólva nem értettek egyet azokkal, akik kritizálták őket.

A Tankcsapda szerint "jöttment senki szarházi köcsögök" mondják azt, hogy lefeküdtek a kormánynak a koncertekért

A Tankcsapda videóban reagált arra, hogy egyes vélemények szerint azért tarthattak a hétvégén két autós-koncert is, mert az Orbán-kormány a kedvükért ennek megfelelően módosított a hatályos rendeleten. Szerintük nem személyre szabott az a rendelkezés, hogy csak azon a két napon szabad az országban autós koncerteket tartani, amikorra a Tankcsapda már előzőleg úgyis hirdetett két ilyet.