Sorosék azt mondják, hogy nem ők állnak az amerikai tüntetések mögött

Soros György

A Facebookot, a Twittert, illetve más közösségi platformokat használnak annak a teljes mértékben megcáfolt összeesküvés-elméletnek a terjesztésére, amely szerint Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány fizet a tüntetőknek, jelen esetben a George Floyd meggyilkolása miatt tiltakozóknak. Megdöbbent minket az a próbálkozás, amely az egyesült államokbeli, és a világ minden más tájáról származó emberek elemi erejű felháborodását és haragját próbálja megkérdőjelezni

- olvasható Soros György szóvivőjének közleményében az Index szerint.

Michael Vachon azt is jelezte, hogy már kapcsolatba léptek a Twitterrel és a Facebookkal, de a cégek eddig nem tettek érdemi lépéseket a helyzet kezelése ügyében.

Magyarországon is vannak olyan szereplők, akik a cáfolt narratívát erősítik:

CÖF: "Soros tüntetésekkel és rendbontással az Egyesült Államokban Trumpot próbálja megbuktatni"

A Civil Összefogás Fórum innen, Magyarországról, egyetlen mondattal megoldotta az Egyesült Államok történelmi mélységű társadalmi feszültségeit, és a George Floyd halálát követő zavargások hátterét: Jelenleg Soros tüntetésekkel és rendbontással az Egyesült Államokban Trumpot próbálja megbuktatni, de várhatóan a választások közeledtével Magyarországon is ez lesz. Közzétette: Civil Összefogás Fórum - 2020.