Öltönyben ment rabolni egy 48 éves férfi

Öltönyben ment rabolni egy 48 éves férfi

Igazoltatáskor ismertek fel egy 48 éves férfit Budapesten, aki ugyanazt az öltönyt viselte, mint a betöréskor - írja a police.hu. 

A rendőrség honlapja szerint az angyalföldi rendőrök a keddi napon igazoltattak egy férfit a XIII. kerületben, akiről kiderült, hogy elfogatóparancs volt érvényben ellene. Az ellenőrzés során átvizsgálták K. József ruháját, mely során köszörült kulcsokat és több zárfésűt is találtak. A rendőrök az elfogatóparancs és a férfinél lévő gyanús tárgyak miatt K. Józsefet elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A kapitányság egyik nyomozója az előállított 48 éves férfi öltönyét és szemüvegét felismerte, egy korábbi betörés feltételezett elkövetőjére emlékeztette.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi május 8-án 10 óra körül a bejárati ajtó zárszerkezetét megrongálva betört egy XIII. kerületi lakásba, ahonnan laptopot, karórát, parfümöt és pénzt lopott. Az ügyben kimentett felvételeket a nyomozók visszanézték, mely alapján megállapították, hogy

K. József ugyanabban az öltönyben ment betörni, mint amit az igazoltatásakor is viselt.

A XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 48 éves dánszentmiklósi lakost lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd az elfogatóparancs letartóztatták.