Szép pénzeket akaszt le magának a fideszesekkel teletűzdelt Kartonpack-vezetés

Szép pénzeket akaszt le magának a fideszesekkel teletűzdelt Kartonpack-vezetés

A veszélyhelyzetre tekintettel állami felügyelet alá vont Kartonpack Zrt. Nyrt. új tisztségviselőinek havi tiszteletdíjaira bukkant rá az Mfor. Az összegekről Juhász Edit kormánybiztos még május végén hozott döntést, de a tőzsde honlapján csak most tették közzé.

Állami felügyelet alá került a vállalat, az új cégvezetők fideszesek lettek

Nem sokkal az után, hogy a Kartonpack Nyrt. dobozgyártó cég váratlanul állami felügyelet alá került, a vállalat élére kinevezett kormánybiztos lecserélte az igazgatótanács és a legtöbb bizottság tagjait - hivatkozik az Index csomagolóipari, részben gyógyszeres kartondobozokat is gyártó cég közleményére.

Uszkay-Boiskó Sándor, az igazgatótanács elnöke havi bruttó 600 ezer forintot kap, emellett jogosult a vezérigazgatói tiszteletdíjra is, ennek összege azonban nem ismert. Az igazgatótanács másik négy tagja fejenként bruttó félmillió forintra jogosult.

A háromfős felügyelő bizottság (fb) elnöke, Farkas Gábor e minőségében bruttó 400 ezer míg az ezzel a plénummal megegyező létszámú és összetételű auditbizottság (ab) elnökeként további bruttó 100 ezer forintra tarthat igényt havonta. Az fb-ab másik három tagja előbbiekért bruttó 250, utóbbiért bruttó 50 ezer, vagyis összesen bruttó 300 ezer forintot kap havonta.

A gazdasági szakportál szerint a tiszteletdíjak azért meglepőek, mert a társaság a 2019-es évét 2,5 milliárd forint árbevétel mellett alig valamivel több mint 8 millió forint nyereséggel zárta, a cég állami felügyelete pedig legkésőbb augusztus 15-én megszűnik. A portál szerint a mostani döntések arra utalnak, hogy egy ideig még az állam holdudvarában maradhat a társaság.