Szijjártó Péter: Magyarország szövetségesként tekint Izraelre

Szijjártó Péter: Magyarország szövetségesként tekint Izraelre

A koronavírus-járvány elleni védekezés eredményeiről és az Izraellel kapcsolatos nemzetközi politikáról egyeztetett Jared Kushnerrel, az amerikai elnök közel-keleti főtanácsadójával Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter az egyeztetést követő Facebook-bejegyzésében azt írta: tájékoztatták egymást a koronavírus elleni küzdelemben elért eredményekről és kölcsönönös elismerésüket fejezték ki a megtett erőfeszítések miatt.

Ugyanakkor egyeztettek az Izraellel kapcsolatos nemzetközi politikai folyamatokról, valamint a közel-keleti béketerv állásáról.

Közlése szerint biztosította Jared Kushnert arról, hogy Magyarország továbbra is érdekelt az általa felvázolt béketerv sikerében, hiszen az reális esélyt ad arra, hogy végre béke, biztonság és fejlődés legyen a közel-keleti térségben.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország szövetségesként tekint Izraelre. Ezért mindig is ellenezte és ellenezni is fogja az Izraellel szembeni egyoldalú, tisztességtelen nemzetközi politikai megközelítéseket - ismertette a beszélgetés tartalmát Szijjártó Péter.

(MTI nyomán)