Foci járvány idején: az MLSZ megbüntette az Újpestet és a Debrecent

Foci járvány idején: az MLSZ megbüntette az Újpestet és a Debrecent

Az Újpestre 200 ezer, a Debrecenre 700 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága - írta az MTI.

Az mlsz.hu csütörtöki híre szerint az Újpest-DVSC mérkőzéssel kapcsolatban - melyet a fővárosiak kedden házigazdaként 3-1-re megnyertek - az Újpestet a rendezéssel összefüggő szabályzati előírások megsértéséért és két szurkolójának elzárt területre történt bejutásáért büntették meg, míg a DVSC-t drukkerei rendzavarása (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt és a sportzónára vonatkozó MLSZ elnökségi határozatban előírt szabályok súlyos megsértéséért marasztalták el.

Az Újpest múlt hétfőn kinevezett, azóta mindkét mérkőzésén győztes vezetőedzőjét, Rogan Predragot írásbeli megrovásban részesítették, mert a DVSC elleni összecsapást követően nem tett eleget nyilatkozattételi kötelezettségének.

Az MLSZ szerint a rendőrségnek kellene bezárni a stadionokat

Kedden három mérkőzéssel folytatódott az OTP Bank-liga NB1-es labdarúgó-bajnokság, azonban a televíziós közvetítések alapján sem a Várkerti Stadionban (Kisvárda-Mezőkövesd-1-1), sem a Szusza Ferenc Stadionban (Újpest-Debrecen-3-1) sem pedig az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a szurkolók nem tartották be a kormányrendeletben előírt másfél méteres távolságot.

Egyébként az továbbra is érdekes kérdés, hogy mit lehet kezdeni a labdarúgó-mérkőzések életszerűtlen szabályozásával. Tegnap lapunkat arról tájékoztatta az MLSZ, hogy a stadionokat a rendőrségnek kellene bezárnia, a Szövetség semmit nem tud tenni annak érdekében, hogy betartsák a szurkolók a járvány elleni kormányrendeleteket. Az Alfahír megkeresésére pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a június 9-i Újpest-Debrecen mérkőzésen történtek miatt közigazgatási eljárást indítottak.