Rendhagyó módon büntette az illegális szemetelőket Gyöngyös jobbikos alpolgármestere

Rendhagyó módon büntette az illegális szemetelőket Gyöngyös jobbikos alpolgármestere

A 3200.hu cikke szerint, hiába takarította el többször is Gyöngyös város önkormányzata a település főleg cigányok lakta kerületében, Durandán az illegálisan lerakott szemetet, mégis újra és újra odahordták a hulladékot. A város vezetése végül úgy döntött, kamerákkal figyeli meg a környéket és sikerült is beazonosítani az elkövetőket.

Napi szinten küzdünk az illegális szemétlerakással. Konténerszámra takarítjuk el mások szemetét, de az már tűrhetetlen,...

Közzétette: Kévés Tamás – 2020. június 11., csütörtök

A hivatalos eljárás megindításával párhuzamosan, Kévés Tamás, Gyöngyös jobbikos alpolgármestere azonban úgy döntött, megleckézteti a szemetelőket. A helyi tévé is elkísérte, amikor az ismételten összeszedett szemetet visszajuttatta a "feladókhoz", vagyis az elkövetők házába saját kezűleg vitte, majd borította le az illegálisan lerakott hulladékot. 

"A Városrendészek megtették a feljelentést, én pedig visszajuttattam a szemetet a jogos tulajdonosoknak, akik egyébként szemétszállítási szerződéssel is rendelkeznek, de ennek ellenére így bánnak környezetükkel"

- írta közösségi oldalán Kévés Tamás. 

Gyöngyös alpolgármestere szerint a Durandán élő roma és nem roma emberek rendet szeretnének, ezért az önkormányzat nem fogja hagyni, hogy egyesek szeméttelepet csináljanak a környezetükből.