Olaszországban 23 ezer fölé emelkedett a halálos áldozatok száma

Olaszországban 23 ezer fölé emelkedett a halálos áldozatok száma

Olaszországban egy hét óta először ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés egy nap alatt szedett halálos áldozatainak száma, eddig összesen 23 ezer 227 beteg életét vitte el a kór - közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma több mint duplájára nőtt az utóbbi egy nap alatt.

A halottak száma az utóbbi huszonnégy órában 482-vel emelkedett, míg előző nap 575-tel. Napi ötszáz alatt utoljára április 12-én volt a halottak száma, akkor 431 elhunyttal, azt megelőzően pedig március 19-én.

Az egy nap alatt újonnan igazolt fertőzöttek száma 809 volt, megugrott az előző napi 355-höz képest. A betegek száma meghaladta a 107 ezret, a gyógyultaké pedig a 44 ezret. Egész Olaszországban eddig több mint 1,3 millió vírustesztet végeztek.

A járvány kirobbanása óta 175 ezer 925 ember koronavírustesztje bizonyult pozitívnak.

A polgári védelem február 20. óta most először a hatóság római székházában tartott tájékoztató helyett interneten közölte a mindennapi adatokat.

A fertőzés gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 761-gyel emelkedett az ismert fertőzöttek száma, ami sokkal több az előző napi 344-nél. A halottak száma egy nap alatt 199-cel emelkedett, míg pénteken 234-gyel. Lombardiában több mint tizenkétezren haltak meg, ez több mint fele az országos adatnak.

Az északi Lombardiában jelenleg több mint 34 ezer a betegek száma, ebből tízezren vannak kórházban, mintegy ezren intenzív osztályon. A közép-olaszországi Lazio tartományban 5600-an betegek, 1376-an vannak kórházban, 18-an intenzív osztályon. A déli Szicíliában 2600 fertőzöttet ápolnak, valamivel több mint ötszázan vannak kórházban, negyvenketten intenzív osztályon. Ezért a korlátozó intézkedések májustól tervezett feloldását az ezzel megbízott szakértői csapat más és más ütemben indítaná el az ország északi, középső és déli részén.

A járvány terjedésének február 20-i kezdete óta 131 orvos halt meg.

(MTI)