Kásleréknek sikerült egy magyar–magyar tolmácsot alkalmazni havi 1,2 millióért

Kásleréknek sikerült egy magyar–magyar tolmácsot alkalmazni havi 1,2 millióért

Az eltérő szakterületek eltérő nyelvezetével indokolta Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, hogy havi 1,2 millió forintos díjazásban részesíti Balajti Lászlót, Pintér Sándor belügyminiszter bizalmasát. A humántárca vezetője a Facebookon közzétett Miniszteri Percek című videósorozatának legújabb részében a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), majd az ebből létrejött Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) korábbi főigazgatójával kapcsolatban így fogalmaz:

Létrejött az operatív törzs január 31-én, amelyben nagyon sokan vettünk részt. Rendvédelmi szervek, közigazgatási szervek, egészségügy és sokan mások. Más nyelveket beszélünk, a zsargon átszűrődik az adminisztráció munkájába, és kellett egy tolmács. Egy olyan ember, aki érti a különböző nyelvezeteket és összhangot tud teremteni nemcsak nyelvi szinten, hanem a metódusokat tekintve is. (…) Nem mint kémfőnök került a munkatársaim közé.

Ami azt jelenti, hogy Balajtinak

magyar nyelvről kell magyar nyelvre fordítania…
 
Anno Mézga Aladár még „egy forintért megmondom”-mal szerződött a köbükunoka újmagyar és a családfő, Mézga Géza magyar nyelve közti kommunikációs zavarok elhárítására, Balajti egy kicsit drágább...
 
Június elején számoltunk be róla, az egykori NBH- és AH-vezér neve Szakértői tevékenység a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatos biztonsági és adminisztratív kérdésekben címszóval bukkant fel a kormányzat szerződéslistáján. a 2020. április 30-tól november 30-ig szóló kontraktusért Balajti havi 1,2 millió forintot kap.

Pintér Sándor embere Kásler fizetési listáján

A Pintér Sándor belügyminiszter irányítása alá tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője, Balajti László havi 1 millió 200 ezer forintért ad tanácsokat Kásler Miklós minisztériumának - derül ki a kormány honlapjára feltöltött szerződéslistából. A HVG által észrevett szerződés 2020. április 13-tól 2020.

Balajti alkalmazása beleillik abba a tendenciába, hogy a Kásler Miklós kompetenciájába tartozó feladatok egyre-másra kerülnek át egyrészt Pintér Sándor belügyminiszter, másrészt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hatáskörébe.

Mi lenne, ha Orbán most rúgná ki Káslert?

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter az érdeklődés középpontjába került. De nem figyelemre méltó szereplései miatt, ellenkezőleg: a koronavírus-járvány alatt a miniszter alig szólalt meg. Döntései azonban erős kritikákat váltottak ki, miközben a védekezésben az Emmi helyett olyan tárcák szereztek hatáskört, melyeknek nem vagy csak alig van közük az egészségügyhöz. Kásler megy vagy marad?