Gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt az MSZP álmentős kamuvideója miatt

Gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt az MSZP álmentős kamuvideója miatt

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Gál Kristóf szóvivő beszélt arról, hogy az MSZP álmentős videója miatt, a mai napon az ügyben a nyomozók egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, majd kutatást tartottak az otthonában, ahol tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. 

Feltehetően arról a Németh Athináról lehet szó, aki az MSZP-s országgyűlési képviselő, Korózs Lajos által feltett videóban mentősnek adta ki magát, és többek között arról beszélt, hogy a kórházkiürítések miatt hazaküldött betegeket ápolt, akik közül tízből kilencen meghaltak.

Nem sokkal később kiderült azonban, hogy a nő egyáltalán nem dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, de a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának nyilvántartásában sem szerepel. A nő később azt állította, hogy Németországban szerzett végzettséget, és kizárólag csak azért ködösít, mert nem akarja a munkahelyét kellemetlenségbe keverni. Ám kiderült, hogy ez sem igaz. 

Az MSZP a dagadó botrány miatt le is szedte a videót.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma feljelentést is tett, mivel véleményük szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására.

Az MSZP nemrégiben jelezte, hogy lesznek következményei a párton belül az ügynek, de nem Korózs Lajost vonják felelősségre