Életképek - Fűkaszát, láncfűrészt és parfümöt lopott egy családi házból

Életképek - Fűkaszát, láncfűrészt és parfümöt lopott egy családi házból

Az illetékes ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy kiskunmajsai férfi ellen, aki 2019. december 10-én, hajnalban, egy kiskunmajsai ház garázsából fűkaszát lopott, majd ugyanebben a házban három alvó sértettet fosztott ki és készpénzt, láncfűrészt és egyéb értékeket zsákmányolt.

Az Ügyészség honlapja szerint a munkanélküli vádlott tavaly decemberben egy éjjel bemászott a kiskunmajsai ház udvarába, ahol a garázst felfeszítette és ellopott egy tízezer forint értékű benzinmotoros fűkaszát. A vádlott a zsákmányt egy közeli háznál rejtette el.

Hajnalban a vádlott visszament a házhoz, a bejárati ajtót a zsanérról leemelte és bement. A házban a korábban meglopott tulajdonoson kívül a lánya és a lány élettársa aludtak. A vádlott – kihasználva, hogy az alvó sértettek nem tudják elhárítani a bűncselekményt – bögrét, férfi parfümöt és harmincnégyezer forint készpénzt lopott.

A ház tulajdonosa felébredt a tolvaj mozgására, de a tetten ért vádlott el tudott szaladni a helyszínről. Menekülés közben még ellopta a ház tulajdonosának benzinmotoros láncfűrészét egy kanna benzinnel együtt és hazafelé menet magához vette az elrejtett fűkaszát is. Az ellopott bögrét és parfümöt útközben elhagyta.

A közlemény szerint az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, bűnösségéről az illetékes bíróság fog dönteni.