Jobbik: Itt volna az ideje, hogy végre a magyar érdekeket érvényesítse a kormány a nemzetgazdaságban

Jobbik: Itt volna az ideje, hogy végre a magyar érdekeket érvényesítse a kormány a nemzetgazdaságban

A Jobbik országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján kifejezte, hogy a munkaerő-kölcsönzők helyett a munkavállalókkal kötne stratégiai partnerséget pártja.

A jobboldali néppárt politikusa, Z. Kárpát Dániel a tömeges munkaerőimport megállítását sürgette, jelezve, a Jobbik frakciója hamarosan egy olyan javaslatcsomagot készít elő, amki a munkaerő-kölcsönzés teljes újraszabályozását célozza meg.

"Azt szeretnénk elérni, hogy egy tömegessé váló lakosságcsere szándéka helyett az itt élő munkavállalók, fiatalok érdekeit képviselje a mindenkori magyar kormányzat"

- tette hozzá a képviselő, leszögezve: a kormány eddigi "multibarát" intézkedéseit gyarmatinak nevezte, mivel még a válság idején sem a magyar munkavállalók érdekeit helyezi előtérbe. Úgy véli, pártja javaslatai önvédő és nemzeti szemléletű.

"Itt volna az ideje, hogy végre a magyar érdekeket érvényesítse a kormány a nemzetgazdaságban." 

Z. Kárpát Dániel szerint azzal, hogy a külföldiek alacsonyabb bérért, kiszolgáltatottabb helyzetbe érkeznek Magyarországra, a hazai munkavállalók lehetőségeit is rontják. Hozzátette ugyanakkor, hogy a határon túli magyar munkavállalókkal a Jobbiknak semmi problémája nincsen, sőt örülnek, ha "helyzetük könnyítése érdekében" munkalehetőséghez juttatják az elszakított területen élő magyar embereket. 

"Szükséges, hogy a határon túli magyarok "szerves részét képezzék a magyar gazdaságnak", bár esetükben továbbra is a szülőföldön való boldogulás elősegítése a cél."

A Jobbik alelnöke kifejezte, hogy nem távoli országokból hozott munkaerővel, hanem a magyar mikro-, kis- és középvállalatok támogatásával pörgetnék fel a gazdaságot. 

Adóemelés

Lapunk azon kérdésére, amely szerint megemeli a kormány az üzemanyagárak adóját, úgy reagált: 

"Megfigyelhető, hogy a kormány mindig nagy rulettjátékos e tekintetben. Már a rezsicsökkentésnél is láttuk, hogy amikor a világpiaci árak csökkennek, azokat valahogy nem engedik begyűrűzni Magyarországra, amikor a világpiaci ár növekszik azt meg leverik a fogyasztókon"

- emlékeztetett a politikus. 

Egyértelműen elutasítunk minden benzinár-emelkedéssel járó intézkedést, hiszen éppen elég problémája akad a munkavállalóknak így is - mondta.

Állatkínzás

Csütörtökön vált első fokon jogerőssé az az ítélet, amely szerint az a balotaszállási nő, aki autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját, megúszta 10 hónap felfüggesztett börtönnel. Z. Kárpát Dániel szerint aktív politikusként nem kíván nyomást helyezni az ítélethozókra, de véleménye szerint magánemberként érthetetlenül áll a döntés előtt. 

"Nyilvánvalóan a Jobbik ezen a téren mindig azt az elvet képviselte, hogy igenis súlyos szankciókkal büntessék azokat, akik védtelen állatokat bántalmaznak, kínoznak."

A Jobbik alelnöke jelezte, hogy vélhetően pártja hamarosan újabb javaslatot nyújt be a parlamentben, hogy az ilyen esetekben a kellő büntetést kapják az elkövetők, remélve, hogy talán most a kormányzat ezt nem szavazza le.