Rózsaszín marxizmus: most a Forrest Gumpot akarják "betiltani"

Rózsaszín marxizmus: most a Forrest Gumpot akarják "betiltani"

Az Elfújta a szél, a Trópusi Vihar és a Zsaruk is részleges letiltásra került egyes streaming szolgáltatóknál. Most a Variety főszerkesztője egy feketelistát készített azokról a filmekről, amelyekre szerinte más szemmel kéne nézni.

A túltolt politikai korrektség jegyében lassan már tényleg minden film rasszista lesz, amely némi humort vagy iróniát tartalmaz nyomokban, de rasszizmust amúgy semmiképpen.

A Variety főszerkesztője, Tim Gray egy listát készített azokról a filmekről, amelyeket nem kéne betiltani, de (Mindenami a “de” előtt elhangziklényegtelen - szerk.) más szemmel kéne nézni ezeket az alkotásokat.

Ezen filmek között szerepel többek között a Forrest Gump, amely a cikk írója szerint "nem kellően érzékeny" a vietnámi veteránokkal, az AIDS-betegekkel, a mozgássérültekkel és a politikai aktivistákkal. Utóbbi azért érdekes, mert a filmben szerepel egy baloldali aktivista, aki megüt egy lányt. 

"Politikai korrektség" - Reméljük, hogy a könyvégetés korszakát azért nem éljük meg

George Floyd értelmetlen halála megrázta az amerikai közvéleményt, a rendőri brutalitás áldozatává váló afroamerikai férfi esete után sajnos a magát "felvilágosultnak" nevező réteg politikai hadjáratot indított minden és mindenki ellen. (Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

Szintén górcső alá került az Indiana Jones is, mivel a Steven Spielberg által rendezett film "primitívnek mutatja be" az ősi hindu szokásokat. 

Szintén renitenssé vált Quentin Tarantino is, amiért legutóbbi filmjében, a Volt egyszer egy Hollywood-ban kiparodizálták Bruce Lee-t, illetve nem szimpatizáltak a hippikkel. 

Feketelistára került továbbá a Piszkos Harry című film is, miután Tim Gray szerint a Clint Eastwood által játszott igazságosztó rendőrről szóló film propagálja a rendőri erőszakot.