Illetlenül kommunista a kínai internet

Illetlenül kommunista a kínai internet

Ízléstelenségre hivatkozva bírságolt meg kínai streaming szolgáltatókat a helyi internetfelügyelet, elmarasztalva őket azért, mert az oldalakon látható videókban nők

mélyen kivágott ruhákat viselnek, férfiak pedig "illetlenül" táncolnak és csúnyán beszélnek.

A Kínai Kibertér Igazgatóság (CAC) keddi tájékoztatása szerint "egészségtelen jelenség" terjed az országban működő 31 internetes élővideó-szolgáltató oldalain. A CAC tájékoztatása szerint a Kínában népszerű Bilibili, a Tencent által támogatott Huya, Douyu, ixigua, valamint a Baidu portálja, a quanminxiaoshipin le kell, hogy állítsa a jelentősebb frissítéseket, nem fogadhatnak új felhasználói regisztrációkat, és határidőre át kell alakítaniuk szolgáltatásukat.

A CAC arra is felszólította az oldalakat, hogy büntesse meg moderátorait, és tiltsa le a "bűnöző streamereket", ha olyan súlyú szabálysértést követnek el. A hatóság azt is kifogásolja, hogy egyes platformok az internetes oktatásra hivatkozva videojátékokat reklámoznak, emellett pedig nem cenzúrázzák az "illegális információkat" a kommentek között.

A Kínai Népköztársaság szigorúan ellenőrzi, hogy Kínában mi elérhető az interneten és mit lehet közzétenni a világhálón. A Nyugaton ismert internetes oldalak, közösségi portálok és keresők közül a legtöbb Kínából egyáltalán nem érhető el, de mindegyiknek van helyi, szigorúan ellenőrzött megfelelője.