Egyelőre 600 munkanélküli jelentkezett a Honvédséghez

Egyelőre 600 munkanélküli jelentkezett a Honvédséghez

Bár 3.800 fő jelentkezésével számolnak a Magyar Honvédségnél, eddig hatszázan érdeklődtek a nemrég bejelentett, munkanélkülieknek létrehozott speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt - tudta meg a Honvédelmi Minisztériumtól a Népszava. A tárca tájékoztatása szerint az ország 25 pontján jelenleg is folyamatban van az érdeklődők alkalmassági szűrése, civil orvosi és pszichológiai vizsgálata. Ezek végeztével derül ki, hogy a július elsejével induló programban hányan köthetnek szerződést a honvédséggel.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt kialakult több százezres munkanélküliséget az Orbán-kormány a közmunkaprogram kibővítésével, illetve honvédségi szolgálattal kívánta felszívni. 

Németh Szilárd munkanélkülieket toborzott az operatív törzs tájékoztatóján

Németh Szilárd honvédelmi miniszter-helyettes a védekezésért felelős operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján ismertette a Magyar Honvédség koronavírus-járvány alatt eddig betöltött, és további szerepét. A politikus közlése szerint a honvédek nemcsak a határt őrizték példamutatóan, aminek nagy szerepe van abban, hogy hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, de az egyedülálló biológiai mentesítési képesítésüknek köszönhetően 99 szociális és idősotthont fertőtlenítettek.

Benkő Tibor szakminiszter ezzel kapcsolatban jelezte is a program jelenleg kipróbálás alatt van, ám ha a kezdeményezés az idén népszerűnek bizonyul, úgy a kormány és a tárca minden bizonnyal a későbbiekben jóval több ilyen státuszt tud majd biztosítani az érdeklődőknek.