Jobbikos alpolgármestere lett a VI. kerületnek

Jobbikos alpolgármestere lett a VI. kerületnek

Soproni Tamás polgármester előterjesztésére dr. Kerék-Beleznay Zsuzsannát nevezte ki új alpolgármesternek a terézvárosi testület csütörtökön. A főváros VI. kerületében ezzel Beleznay lett a negyedik alpolgármester, szakmai munkáját a kereskedelem, turizmus és köztisztaság területein fogja végezni.

A 30 éves, jogász valamint jogász-közgazdász végzettségű és korábban a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának kodifikációs, törvényalkotási folyamataiban részt vevő új alpolgármestert titkos szavazáson választották meg. Az eredmény egyhangú lett, a kormánypárti képviselők nem szavaztak.

Az új alpolgármester „mérhetetlen megtiszteltetésnek” nevezte jelölését és arról beszélt a testületi ülésen, hogy nem a pozíciót tartja szem előtt, hanem az azzal járó feladatokat.

Az Alfahír megkeresésére azt mondta, munkatársaival az emberek között lesznek majd és a nyitott ajtók politikáját folytatják mind a kerületi lakosok, mind a helyi vállalkozók érdekében.

„Mint a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős politikusa a kerületben lévő nők helyzetén is szeretnék javítani, az ő problémáikkal is foglalkozni fogok, ezúton is üzenem nekik, hogy forduljanak hozzám bizalommal”

– fogalmazott. A lapunknak nemrég adott interjújában arról beszélt, kutatások szerint ha több nő van a vezetésben, akkor visszaszorul a korrupció is, ami hazánkban egy fontos szempont.

Rendet kell tenni a turizmusban

Kérdésünkre kifejtette, hogy a kerületben még mindig komoly problémákat okoznak működési engedély nélkül üzemelő szállók és Airbnb-lakások, például hasonló tevékenységgel bukott le a fideszes Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is, majd az új ellenzéki kerületvezetés felszámolta az érintett „zugszállodát”.

Beleznay szerint azért kell külön felelős erre a területre, mert nagyon sok ilyen eset lehet még Terézvárosban, és ez sokmilliós bevételkiesést jelent az önkormányzatnak. Az új vezető proaktív fellépést ígér, akciócsoportokat hozna létre és vállalkozói fórumokon vitatná meg a kérdéseket. A köztisztasággal kapcsolatban úgy fogalmazott, a „szemét helyett rend elvét” fogják tovább vinni, a hulladékkezelés ugyanis hatalmas kihívást jelent a kerületnek.

A közgyűlésen némi közjáték is zajlott, Bundula Csaba fideszes képviselő ugyanis magából kikelve provokálta a testület tagjait, a polgármesternek többször is figyelmeztetnie kellett, hogy ne gyalázza a hivatali alkalmazottakat és a többi képviselőt. Nem türtőztette magát Kerék-Beleznay Zsuzsanna megválasztása kapcsán sem, már a szavazás előtt személyesen azzal támadta a békés testületi munkában bízó Beleznayt, hogy valójában nincs rá szükség, és ez ő se gondolja így.

Az abszurd jelenettel kapcsolatban az alpolgármester lapunknak úgy fogalmazott,

„Parlamenti közegből jöttem, öt év alatt nagyon sok mindent átéltem heti szinten, a törvényalkotási bizottság ülésein szakértőként vettem részt. De ilyen viselkedést még nem láttam, őszintén megmondom, hogy sokkolt és döbbenten állok a történtek előtt. Olyan jelenet zajlott, mintha óvodában lennénk. Kevesebb egóra, és egyenesebb gerincre lenne szükség.”

Bundula egyébként nem csak sértegette a közgyűlés tagjait, de a szavazásokat is akadályozta: egy alkalommal szándékosan bekapcsolva hagyta a szavazógépét, de nem szavazott, így percekig nem tudtak eredményt hirdetni. Később, az alpolgármesteri poszt szavazásakor pedig eljátszotta, hogy nem volt ideje behúzni az ikszet a szavazáson, de közben azt kiabálta, hogy egyébként sem akar szavazni.

Beleznay korábban aktív szervezője volt az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” címet viselő európai polgári kezdeményezésnek, amely az Európai Unióban tapasztalható bérszakadék felszámolását tűzte ki céljául azért, hogy a magyarországi munkavállalók ne a nyugati munkatársaik bérének töredékét kapják meg ugyanattól a nagyvállalattól, ugyanazért a munkáért. A Jobbikban betöltött hivatalos pozícióját összeférhetetlenség miatt meg kell szüntetnie, a párt nőügyi szakpolitikáját viszont –mivel az nem fizetett pozíció- folytathatja a jövőben.

 „Úgy gondolom, komoly felelősséget helyeztek rám, elszámoltatható vagyok és számoltassanak is el nyugodtan, mert az átláthatóság pártján állok”

- jelentette ki az Alfahírnek az új alpolgármester.