Kásler szerint a járvány elleni "sikeres védekezés" miatt van szükség a nemzeti konzultációra

Kásler szerint a járvány elleni "sikeres védekezés" miatt van szükség a nemzeti konzultációra

A koronavírus-járvány veszélye nem szűnt meg, de Magyarország felkészült az újabb megbetegedésekre és a betegek ellátására - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós hozzátette: folyamatosan érkeznek hírek a vírus újbóli megjelenéséről olyan helyekről, ahol már a járvány első hulláma véget ért, így elmondható, hogy

"erősen hullámzik a megbetegedések száma a világban".

Kásler kiemelte, hogy annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés még hatékonyabb lehessen, a kormány újabb nemzeti konzultációt indított, amelynek több kérdése is foglalkozik ezzel a témával. Kitért arra is, hogy az egészségügyi ellátás június 15-étől teljes kapacitással működik, azzal a feltétellel, hogy

a koronavírus-fertőzöttek ápolására korábban elkülönített ágyak 20 százalékát továbbra is e betegek ellátására kell fenntartani.

Hozzátette: ugyanakkor ahhoz, hogy a járvány alatt elmaradt vizsgálatokat, beavatkozásokat "be lehessen hozni", minimum két hónapra van szükség.

A Jobbik országszerte gyűjti a nemzeti konzultációkat - a bevételt jótékonysági célokra fordítja

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja beszáll abba a kezdeményezésbe, amely összegyűjti a nemzeti konzultációs íveket, igaz, arra kérik az állampolgárokat, hogy a borítékokat ne adják le, mert azokon a személyes adataik is szerepelnek.