Koronavírusos lett a szerb védelmi miniszter

Koronavírusos lett a szerb védelmi miniszter

Újabb szerb kormányzati tisztviselőnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést: ezúttal Alekszandr Vulin szerb védelmi miniszter tesztje lett pozitív - írja a nova.rs hírportál értesülése alapján a Napi.hu.

Vulint azután tesztelték, miután a védelmi minisztérium egyik államtitkárát kórházba kellett szállítani azért, mert pozitív lett a Covid-19 tesztje - jelentette be a szaktárca a nova.rs szerint.

A szerb hírportál a minisztérium közleményére hivatkozva azt írja, hogy a Vulin továbbra is ellátja munkáját az önkéntes karanténra vonatkozó minden előírás betartása mellett. A minisztérium szerint Vulin jól van, nincsenek tünetei.

A tárca közeleménye szerint Vulin védelmi miniszter ismételten felszólította az állampolgárokat, hogy tartsák be az ország válságkezelő stábja és a kormány által bevezetett intézkedéseket a Covid-19 terjedésének megakadályozása, visszafojtása és megszüntetése érdekében.

A nova.rs megjegyzi, hogy Vulin már a második kormányzati tisztviselő Szerbiában, akinél visszaigazolták a Covid-19 fertőzést. Korábban Marko Duric, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatójának tesztje lett pozitív.

Emellett koronavírus-fertőzést mutattak i még a szerb kereskedelmi kamara elnökénél, Marko Cadeznél, Maja Gojkovicot, a szerb parlament elnökét pedig jelenleg tüdőgyulladással kezelik kórházban, az ő teszteredménye még várat magára - írja a lap.