Mi történt? Újra száz felett a napi halálozási adat

Mi történt? Újra száz felett a napi halálozási adat

Hosszú idő után újra száz felett a napi halálos áldozatok száma, tegnap óta meghalt 104, többségében idős, krónikus beteg ember, és újabb 2853 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 394 023-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 14 035-re emelkedett, a gyógyultak száma 301 363.

Az aktív fertőzöttek száma 78 625. Kórházban 4021 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 22 893-an vannak, a mintavételek száma 3 434 878-ra nőtt.

Azt írták: eddig 365 021 embert oltottak be, közülük 141 023-an már a második oltást is megkapták. Az e heti terv szerint folytatódik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.

Kiemelték, hogy a védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de az adatok stagnálnak, sőt az elmúlt napokban nőtt az új fertőzöttek száma, így óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám tart, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz. A kormány ezért március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. A kormány szerint a korlátozások feloldására csak fokozatosan és felelősen van lehetőség, de az emberek véleményét is kikérik az online konzultáción, amely szerda este váratlanul elindult.