A korábbi legenda lehet a Barcelona új edzője?

A korábbi legenda lehet a Barcelona új edzője?

Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona vezetősége az idény végén meneszteni kívánja a télen érkező Quique Setién vezetőedzőt. 

Setién-t még januárban nevezték ki Ernesto Valverde utódjának, ám a klub a bajnokság újraindulása óta nem brillírozik, és az ősi rivális Real Madrid már át is vette a vezetést a tabellán. 

Az angol nyelvű Goal.com úgy értesült, hogy a vezetőedző kapcsolata a játékosokkal is megromlott, mivel a futballistákat zavarják a kiszámíthatatlan taktikai utasításai és a sajtóban tett nyilatkozatai is. 

Felkészül a korábbi legenda?

A klub korábbi legendája, Xavi a sport.es híroldalnak nyilatkozva azt mondta, hogy szívesen leülne a katalán gárda kispadjára. Az egykori középpályás jelenleg a katari al-Szaddot irányítja.

"Felkészültem a vezetésre, a legfőbb álmom az, hogy a Barcelona edzőjévé váljak. Januárban a Barcelona hozzám fordult, de még nem álltam készen, akkor sem a körülmények, sem az idő nem volt megfelelő. Remélem, újra keresni fognak"

A 40 éves Xavi játékosként - 1998 és 2015 között - 767 mérkőzésen játszott a Barcelonában és 85-ször volt eredményes irányító középpályásként. Részese volt négy Bajnokok Ligája-győzelemnek, kétszer nyert a katalánokkal európai szuperkupát és klubcsapat-vébét, és trófeagyűjteményében szerepel nyolc bajnoki cím, három Király Kupa-elsőség és hat spanyol szuperkupa-győzelem is.

A sport.es a Xavi-interjúval egyidőben közölte azt az anyagát is, amelyben szó esik Lionel Messiék és a jelenlegi vezetőedző, Quique Setién közötti feszültség növekedéséről. Az írás szerint az öltözői légkör romlása miatt a bajnoki cím megvédésének és a Bajnokok Ligája megnyerésének esélye is csökkent a Barcánál, ami ugyanakkor növeli Xavi visszatérésének valószínűségét. A Barcelona hat fordulóval a szezon zárása előtt másodikként, két pont hátránnyal követi az éllovas Real Madridot.