Csak kitalálta a 15 éves érdi lány, hogy megerőszakolták

Csak kitalálta a 15 éves érdi lány, hogy megerőszakolták

A hétfői nap folyamán robbant a hír, hogy egy 15 éves érdi lány azt állította, hogy betuszkolták egy autóba, majd elvitték valahová és megerőszakolták.

Az ügyet felkapta a hírhedt, kormányközeli Origo, amely azt írta, hogy az anya már reggel bejelentette lánya eltűnését a rendőrségen, mivel az nem jelent meg az üzletben, ahol a gyakorlatát tölti. 

Az Origo szerint ezek után a rendőrséget azzal hívták fel hétfő délután, hogy a 15 éves lányt berángatták egy autóba az egyik érdi étterem előtt, elvitték és megerőszakolták. A támadók ezután a Néra utcánál tették ki, ahol valószínűleg a járókelők találtak rá. A ruhája elszakadt, illetve felületi sérülések is látszottak rajta. A Origo úgy tudja, a lánynak véres volt a fehérneműje is, amikor rátaláltak. A kislány a támadást megelőzően még szűz volt.

A rendőrség azonban saját közösségi oldalán cáfolta a híreket. Mint írják: "nem rabolták el és nem erőszakolták meg az érdi 15 éves lányt. Pedig ő és barátja ezt állították és így terjedt a közösségi médiában is."

Kiderült, csak kitalálták.

Közleményükben kifejtették, hogy a lányról látleletek készültek, közterületi térfigyelő kamerákat elemeztünk, tanúkat kutattunk.

Később bebizonyosodott, hogy a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A két tinédzser bevallotta, csak kitalálták az emberrablást, hogy ne derüljön ki: az egész napot együtt töltötték.

Hogy meséjük még hihetőbb legyen, a lány elszakította ruháját, összekoszolta magát, haját összekócolta. A testén lévő hámsérüléseket pedig barátjával együtt okozta.