Betiltotta a PUBG-t Pakisztán

Betiltotta a PUBG-t Pakisztán

Pakisztán ideiglenesen betiltotta csütörtökön a PlayerUnknown's Battleground (PUBG) nevű online battle royale videojátékot, miután a fiatalok körében mentális problémákat észleltek és az öngyilkosságok száma is megugrott - írja az MTI.

A pakisztáni távközlési hatóság (PTA) arról tájékoztatott, hogy szülök, orvosok és a rendőrség is kérte a PUBG betiltását, mert megítélésük szerint függőséget alakít ki a játékosokban, és a PTA szerint a PUBG ártalmas hatással volt a fiatal játékosok lelki egészségére. A tiltás egyelőre ideiglenes. A kérdésben bíróság hivatott dönteni, de a PTA azt kérvényezte, hogy végleg tegyék elérhetetlenné a játékot az országban.

Pandzsábban a rendőrség az elmúlt hónapban három olyan öngyilkosságról számolt be, amelynél a feltételezett ok az, volt, hogy az áldozat nem tudta teljesíteni a PUBG-ben megszabott feladatokat.

Szadia Hán pesavári pszichológus szerint az elmúlt hónapokban jelentősen emelkedett azoknak a tinédzsereknek a száma az országban, akiket videojátékozásból fakadó lelki problémákkal kellett kórházban kezelni.

A PUBG az egyik legnépszerűbb battle royale típusú játék, melynek lényege, hogy 100 játékos esik egymásnak egy folyamatosan egyre szűkülő területen és az győz, aki utolsóként talpon tud maradni.