Szabó Balázs: Milyen tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Roderick Duchatelet között?

Szabó Balázs: Milyen tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Roderick Duchatelet között?

A Külügyminisztériumhoz fordult Újpest jobbikos önkormányzati képviselője, Szabó Balázs annak érdekében, hogy arról tájékozódjon, hogy milyen témákban zajlott tárgyalás Szijjártó Péter külügyminiszter és Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa között.

Mint ismert, 2020. június 29-én jelent meg Szíjjártó Péter külügyminiszter úr facebook-oldalán egy olyan fénykép, amelyen az látható, hogy a külügyminiszter Roderick Duchatelettel, az Újpest FC tulajdonosával találkozott. A fénykép mellett csupán egy rövid, sejtelmes kommentár volt olvasható: "Bent maradtak" - feltehetően utalva arra, hogy az Újpest FC nem esett ki az NB1-ből.

Közleményében azt írja, hogy a kérdései a találkozóval kapcsolatban az lenne:

  • "Milyen alkalomból találkozott egymással a két fél, mi hangzott el a találkozón, milyen témákat érintettek a felek, illetve
  • miben állapodott meg egymással külügyminiszter úr és belga vendége?
  • Szóba került-e a találkozón az Újpest FC történelmi címerének a helyreállítása?
  • Külügyminiszter úr fogalmazott-e meg ilyen jellegű kérést vagy elvárást Duchatelet úr felé?
  • Érdekelne továbbá az is, hogy szóba került e az Újpest Football Club esetleg eladása vagy bármilyen tulajdonosváltás a futballklubot érintően?"

Szabó Balázs hozzátette, hogy Újpest Önkormányzata aggodalommal figyeli az Újpest FC körüli állapotokat és fejleményeket, ezért kéri a hivatalos tájékoztatást az ügyben.

Az Újpest FC belga tulajdonosa Szijjártó Péterrel tárgyalt

Hétfő reggel Szijjártó Péter külügyminiszter saját közösségi oldalára felrakott egy képet, amelyen az Újpest FC belga tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel látható. Azzal a felirattal: „Bent maradtak - Roderick Duchatelet, Újpest FC" Természetesen a sajtó és a szurkolók részéről azonnal elindultak a találgatások.