Úgy néz ki, hogy a Ferrari átverte Vettelt

Úgy néz ki, hogy a Ferrari átverte Vettelt

Hétvégén kezdődik csak a koronavírus miatt csúsztatott és hiányos F1-es szezon, de az év egyik legnagyobb sztorija már meg is van: Sebastian Vettel utolsó évét tölti a Ferrarinál, a májusi bejelentéskor Mattia Binotto csapatfőnök így fogalmazott: 

"Közös megegyezéssel hoztuk meg a döntést, valamennyiünk szerint ez volt a legjobb megoldás a helyzetre."

Vettel mostani nyilatkozatából viszont az derül ki, hogy sem a közös, sem a megegyezés nem stimmel ebben a mondatban.

A négyszeres világbajnok szerint szó sem volt közös megállapodásról, sőt, még ajánlatot sem kapott a Ferraritól, ráadásul májusig azt hitte, hogy a csapat hosszabbítani akar vele, mert például a barcelonai teszteken Binotto egy közös interjú során azt mondta Vettel mellett ülve, hogy a német az első számú választásuk és vele szeretnék folytatni.

Aztán kapott egy telefonhívást Vettel, hogy vége:

„A megelőző hónapokban egészen egyértelmű volt, hogy közösen akarjuk folytatni. Aztán május elején kaptam egy telefonhívást, amely során közölték, hogy a csapat nem akarja velem folytatni. Ezzel a téma le is volt tudva.” 

A pilótát sokkolta a bejelentés: "Első körben természetesen sokkolt a hír. Nagyon váratlanul jött". Vettel optimista és előre tekint, a mostani szezon körülményei így mások lesznek, mint általában, de nem fog ellenségeskedésbe kezdeni az utolsó közös évükben.

Hova tovább?
A szakítás bejelentése után találgatások sora kezdődött a sportsajtóban arról, hogy melyik csapathoz igazolhat Vettel, de a legreálisabb opciónak a visszavonulás tűnik. A versenyző azonban most először beszélt arról, hogy folytatni szeretné pályafutását, sőt, nyitott a Mercedes ülésére, ezzel gyakorlatilag Toto Wolffék asztalán pattog a labda atekintetben, hogy van-e elég bátorságuk összeereszteni a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont a négyszeres Sebastian Vettellel, ami minden idők egyik legerősebb pilótapárosa lenne.

(M4Sport)