Idő előtt felpörgeti fejlesztési programját a Ferrari

Idő előtt felpörgeti fejlesztési programját a Ferrari

A Forma-1-es Ferrari istálló az előzetesen tervezettnél korábban igyekszik bevetni a versenyautó fejlesztéseit, miután a múlt hétvégi idénynyitó Osztrák Nagydíjon a várakozásokon alul szerepelt.

Az olasz csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja majd élesben először az új aerodinamikai csomagját, de hétfőn a weboldalán közölte, már a Stájer Nagydíjon bevethetnek ebből bizonyos elemeket.

"Miután az autó közel sem hozta azt, amit előzetesen vártunk tőle, egy ideje nagy tempóban zajlik a fejlesztés, és azt reméljük, hogy ha nem is a teljes fejlesztési csomagot, de legalább egyes részeit használni tudjuk a most hétvégén sorra kerülő versenyen"

- írta a Ferrari, hozzátéve, mivel két egymást követő hétvégén szerepelnek ugyanazon a pályán, a módosítások előnyei és hátrányai sokkal egyszerűbben mérhetők.

Mint ismert, a vasárnapi osztrák GP-n a monacói Charles Leclerc második lett, de a három biztonsági autós időszakot is magában foglaló futamot csak 11 versenyző fejezte be. A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel csupán a 10. helyen zárt.

"Tudjuk, hogy sok munkánk van még, hiszen a szereplésünk nem méltó egy olyan istállóhoz, mint a Ferrari. Azonnal reagálnunk kell, és tisztában vagyunk vele, hogy minden területen javulnunk kell még"

- nyilatkozta Louis Camilleri, a Ferrari elnöke.

A Ferrari elnöke, Louis Camilleri leszögezte, továbbra is megbízik a csapatban és Mattia Binotto csapatfőnökben.

„Ez egy egységes csapat válasza, mely szembenéz a problémákkal ahelyett, hogy siránkozna miattuk. Egy új ciklus elején járunk most egy hosszú távú tervvel. Egyetlen visszaesés sem fogja megváltoztatni a választott útvonalat, és teljes mértékben bízom Mattiában és a csapatban a problémák kezelését illetően.”