Németh Szilárd Orbán Viktor arcképével küzd a cenzúra ellen

Németh Szilárd Orbán Viktor arcképével küzd a cenzúra ellen

"Ezt már nem tudják ellopni, a véleményemet nem tudják cenzúrázni"

– írta a Facebookon a nemzet gasztropolitikusa, aki ezzel egyrészt arra utalt, hogy egy szolnoki nő állítólag postaládákból lopott el egy közismerten rendkívül értékes nemzeti konzultációs ívet, másrészt az ellenzéki pártok akciójára is. Mint ismert, a pártok egy ívgyűjtő akció keretében a kormány politikájával elégedetlen állampolgárok leadhatják a hozzájuk elküldött ívek (személyi adatokat nem tartalmazó) oldalait - írja a posztot kiszúró Népszava.

Németh a biztonság kedvéért az interneten töltötte ki a konzultációt (amihez - az azonnali.hu találata szerint - nem kell valós email cím és ugyanarról a gépről akárhányszor kitölthető).

Az életünket rendkívüli módon befolyásoló nemzeti konzultáción kívül viszont már sokkal szórakoztatóbb a politikus körbevevő kompozíció: a politikus - hogy, hogy nem -  konzultációs ív 10 pontjára mond igent, vagyis épp Sorosra nemet, előtte pedig - mintegy mellékesen, szerényen meghúzódva - Gregori Markov bolgár politikus „Az Orbán-jelenség” című kötete hever, borítóján Orbán Viktor fényképével.

Utóbbi természetesen közismert jelenség a magyar közéleti dagonya mindegyik oldalán, legfeljebb egyes politikusok inkább a négy fal között csinálják. Mindenesetre biztosak lehetünk benne, hogy

a hazai politikai életben nagy hagyományokkal bíró, térden csúszó, egy-egy pozícióért bármit elkövető, az önérzet teljes hiányából fakadó átlátszó dörgölőzésnek nem leszünk híján a következő évtizedekben sem.