Alpolgármester: ha a napokban valaki idegennyelvű állampolgárral találkozik, egyik sem lehet a 89 ukrán vendégmunkás valamelyike

Alpolgármester: ha a napokban valaki idegennyelvű állampolgárral találkozik, egyik sem lehet a 89 ukrán vendégmunkás valamelyike

Gyöngyös város hivatalos oldala számolt be arról, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint a napokban 89 ukrán állampolgár érkezett Gyöngyösre. Kiderült az is, hogy bár a vendégmunkások egészségügyi állapota nem utal arra, hogy koronavírus-fertőzöttek lennének, ám a jogszabályoknak megfelelően 14 napra járványügyi megfigyelés alá kerülnek. 

A házi karantén idején folyamatosan ellenőrzik a vendégmunkások egészségügyi állapotát, illetve azt, hogy elhagyják-e ez idő alatt a szálláshelyüket. Egyébként az ukránokat alkalmazó cég nem gyöngyösi. 

"Éppen ezért fontos kiemelni, hogy ha a napokban valaki idegennyelvű állampolgárral találkozik a városban, egyik sem lehet a 89 ukrán vendégmunkás valamelyike. A vendégmunkások mellett, tekintettel a nyári szezonra, sok turista is megfordul Gyöngyösön és a Mátrában"

- idézi a portál Kárpáti István momentumos alpolgármestert, aki szerint az újabb, akár külföldről érkező munkaerő-felvétel mindenképpen arra utal, hogy a térségben lévő cégek, vállalatok bíznak a gazdaság fellendülésében.

Sokat mondó amúgy, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint Gyöngyösön jelenleg két koronavírussal fertőzöttet és 94 járványügyi megfigyelés alatt álló személyt tartanak nyilván, akik közül azonban csak öten magyar állampolgárok.