A TV2 székházába jegyezték be az új kormánycsatornát, a Pesti TV-t

A TV2 székházába jegyezték be az új kormánycsatornát, a Pesti TV-t

Bár Vaszily Miklós, a tervezett új tévécsatorna társtulajdonosa, egyben a TV2 Zrt. elnöke, és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Zrt. 50 százalékos tulajdonosa ezt azzal magyarázta a media1-nek, hogy mivel az irodája amúgy is ott van, „így volt praktikus”.

Azonban szerinte az új tévécsatornának a TV2-höz egyébként semmi köze, az attól független lesz (még ha a személye nem is erre enged következtetni).

Egyébként Vaszily elmondta, várhatóan szeptemberben indul el a Pesti TV, és ahogy arról már tudni, Huth Gergelyék (a PestiSrácok főszerkesztőjének) cége lesz a Pesti TV médiaszolgáltatójának tartalombeszállítója az induláskor.

Kiderült az is, hogy még zajlanak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal a terjesztésről, de az őszi induláshoz július végéig szeretnének megállapodásra jutni, mivel a szolgáltatóknak előzetesen értesíteniük kell az ügyfeleiket a csatornakínálat megváltozásáról. Azt, hogy mely szolgáltatóknál lesz elérhető a PTV, várhatóan augusztusban tudják elárulni.

Ahogy arról beszámoltunk, a Pesti TV-t elindító Progress Média Hungary Kft. másik tulajdonosa a Bizalmi Vagyonkezelő Kft., melynek a pénzét a G7 cikke szerint Mészáros Lőrinc biztosítja egy okirat szerint.