1990 óta már nyolc, hivatalban lévő politikus hunyt el közlekedési balesetben

1990 óta már nyolc, hivatalban lévő politikus hunyt el közlekedési balesetben

Péntek reggel életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, miután motorozás közben összeütközött egy éppen megforduló autóval. Az MTVA Sajtóadatbank összeállította azokat az eseteket, melyek során hivatalban lévő magyar politikusok vesztették életüket közlekedési balesetben a rendszerváltás óta.

1990. december 2. - Deák Sándor, az SZDSZ Komárom megyei képviselője Oroszlány közelében autóbaleset következtében elhunyt, amikor a síkos úton gépkocsija megcsúszott és nekicsapódott egy autóbusznak.

1997. augusztus 13. - Tóth Pál MSZP-s országgyűlési képviselőt Miskolcon, a zebrán elütötte egy kerékpáros. Súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, ahol augusztus 18-án belehalt sérülésébe.

2000. október 16. - Buza Attila fideszes országgyűlési képviselő, a Pest megyei Ócsa polgármestere gépkocsijával lehajtott az úttestről az Alsónémediből Ócsa felé vezető 50-es úton. A politikus életét vesztette.

2001. augusztus 17. - Vancsik Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő meghalt, amikor autója az M7-es autópályán, az 55-ös és az 56-os kilométerszelvény között, előzés után kisodródott az útról és fának ütközött.

2004. november 10. - Gyalog Sándor, Szarvas alpolgármestere Szarvas és Nagyszénás között gépkocsijával egy teherautó pótkocsijának ütközött, másnap hajnalban a békéscsabai kórházban belehalt sérüléseibe.

2006. június 19. - Szolgálati autójával súlyos közlekedési balesetet szenvedett a 61-es úton, Tamási és Dombóvár között Toller László, Pécs polgármestere, az MSZP országgyűlési képviselője. A balesetben súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett, és kómába esett. 2010. május 10-én meghalt.

2011. március 16. - Az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon egy autó a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, és frontálisan összeütközött az Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselőt, Püspökladány polgármesterét szállító, szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetben az 51 éves politikus mellett életét vesztette gépkocsivezetője, valamint a szabálytalanul az autópályára hajtó jármű vezetője is.

2020. július 10. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen közlekedési balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szerencs volt polgármestere. A motorral közlekedő politikus összeütközött egy autóval, és a helyszínen elhunyt.