Eső és Hamilton-pole, Verstappen eldobta az utolsó körét, Sainz a harmadik

Eső és Hamilton-pole, Verstappen eldobta az utolsó körét, Sainz a harmadik

Óriási eső bonyolította a Stájer Nagydíj szombati napját, az F3-as futamot piros zászlóval fejezték be idő előtt, az F1-esek harmadik szabadedzését törölték. A királykategória kvalifikációja is kérdéses volt, de végül több mint fél órás késéssel megkapták a zöld jelzést.

Rengeteg víz volt a pályán, viszont a komplett mezőny azonnal körözni kezdett, húzták fel a vizet az aszfaltról, a köridők folyamatosan javultak. A Q1-nek piros zászló vetett véget, de nem az eső, hanem Antonio Giovinazzi miatt: az olasz elkapta a falat, aztán az egyik lehető legrosszabb helyen, a 4-es bukóterében parkolt le.

A kiesők: Kimi Räikkönen, Sergio Pérez, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi és Romain Grosjean. A legnagyobb csalódás a mexikói kiesése, csapattársa, Lance Stroll nagyjából 2 másodpercet adott neki. George Russell óriásit ment, a gyenge Williamset bevitte a Q2-be.

A második szakasz végén újra jobban rákezdett az eső, de úgy néz ki, hogy a Ferrari ugyanolyan gyenge vizes, mint száraz körülmények között. Sebastian Vettel a 10. helyen pont továbbjutott, csapattársa, Charles Leclerc a 11. pozícióban fejezte be az időmérőt, mögötte Russell, Kvyat és Magnussen.

A Q3-ban óriási csatát vívott a pole pozícióért Lewis Hamilton és Max Verstappen, a holland az utolsó gyorskörén keresztbe csúszott, Lewis Hamilton még ezután is javított, a címvédőé az első hely.

A megcsúszás belülről így nézett ki:

Carlos Sainz ért oda a harmadikra, a további sorrend: Bottas, Ocon, Norris, Albon, Gasly, Ricciardo, Vettel.

stájerquali