Most nem a vírus miatt fog leállni a kecskeméti Mercedes-gyár

Most nem a vírus miatt fog leállni a kecskeméti Mercedes-gyár

Egy hétre ismét leáll a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti üzemében – értesült a baon.hu megyei hírportál. A lapnak az üzem megerősítette a hírt, de mint kiderült, a márciusi leállással ellentétben a szünet oka nem a koronavírus.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára idén nyáron előre tervezett szünetet tart. Kihasználva az augusztus 20-i nemzeti ünnep körüli hosszú hétvégét, idén az augusztus 17. és 23. közötti rövid időszakban a gyártás szünetelni fog. Ezzel a döntéssel a vállalat egyrészt figyelembe veszi a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeit, másrészt ezeken a napokon karbantartási munkálatok végzésére kerül sor. Mivel ezek a napok fizetett szabadságnak minősülnek, így a munkatársak javadalmazásában ez nem jelent változást

– áll a cégnek a portálhoz küldött válaszában.

A munkanap-átrendezések miatt valóban ekkor tűnik legcélszerűbbnek egy ilyen előre tervezett karbantartás: augusztus 20-a csütörtökre esik, a pénteki napot pedig következő hét szombatján, augusztus 29-én kell ledolgozni. Vagyis a hét napból mindössze három lesz „sima” munkanap.