Végre megkezdődött a Lánchíd felújítása!

Végre megkezdődött a Lánchíd felújítása!

Na, nem úgy… Az nem olyan egyszerű, hiszen Tarlós István kilenc éve után Karácsony Gergely kilenc hónapja sem volt elég még egy vakolókanál beszerzéséhez sem. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt által rendezett vasárnap esti flashmobon kapott az első állandó hazai dunai átkelő egy (pontosabban két) óriási ragtapaszt.

A trollpárt aktivistái (passzivistái) a repedezett járdát ugyancsak ragtapaszokkal ragasztották meg, és hogy a tüzijátékért aggódó fideszesek is megnyugodjanak, egy csillagszóró segítségével azt is megoldották.

Az évek óta (és nem csak 2019. október 13. után) rohamosan romló állapotú Lánchíd „jó” magyar szokás szerint politikai csatározások tárgyává vált. A baloldali városvezetés és a neobolsevik kormányzat egymásra mutogatása mellett kevés az olyan józan hang, mint Pálinkás Józsefé, az MTA korábbi elnökéé, Orbán Viktor korábbi oktatási miniszteréé, aki Széchenyi István születésének közelgő, 230. évfordulójára azt kérte, egynapi jövedelmet ajánljunk fel a hídfelújításra.

Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik!

– írta a konzervatív értelmiségi.

A Lánchíd felújítása érdekében indít gyűjtést az MTA volt elnöke

Pálinkás József, a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2021. szeptember 21-én lesz Széchenyi István születésének 230. évfordulója. Ennek kapcsán arra szólított fel, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, hogy Széchenyi hitvallásához méltóan készüljünk az évfordulóra, vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik.