A parlamenti pártokat is megdöbbentette Bogdán László halála

A parlamenti pártokat is megdöbbentette Bogdán László halála

A parlamenti pártok is sorra reagálnak a tragikus hirtelenséggel elhunyt cserdi polgármester, Bogdán László halálára. Mint korábban írtuk, a faluját mintává tevő 46 éves cigány származású településvezető holttestére felakasztva találtak rá, a rendőrség pedig közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet.

Elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A Hírklikk információi szerint önkezével vetett véget életének 47 évesen Bogdán László, Cserdi polgármestere. Lapunk úgy értesült, a férfi holttestét felakasztva találták meg, a rendőrség jelenleg is vizsgálja a haláleset körülményeit. A cigány származású településvezető 2006-ban lett polgármester, ahol oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak.

Jobbik:

Az ellenzéki párt közleményében őszinte részvétét fejezte ki Bogdán László, Cserdi polgármesterének a halála miatt. Mint írták, osztoznak hozzátartozóinak, barátainak és tisztelőinek a fájdalmában.

MSZP:

Tóth Bertalan elnök felfoghatatlan tragédiának, pótolhatatlan veszteségnek nevezte Bogdán László halálhírét. Mint közleményében írja, az elhunyt településvezető megmutatta, hogyan lehet beilleszteni a romákat a többségi társadalomba, megmutattad, hogyan lehet reményt adni a jobb életre vágyó embereknek a szegénységből való kitöréshez.

Magyarország nem fekete vagy fehér. Attól szép a nemzet, hogy sokszínű!

– idézte Bogdánt Tóth, aki részvétét fejezte ki a gyászoló család felé.

Párbeszéd:

A szocialisták partnerei Facebookon közzétett posztjukban azt írták, Bogdán mutatta meg, hogyan kellene működnie a társadalomnak, a politikának, az országnak.

Az újjáteremtett falu a dolgos emberek földje lett, ahol nem csupán élelmiszert termesztenek és állatot tenyésztenek, hanem a megtermelt javakat értékesítik, és rászorulóknak adományozzák

– áll a közösségi médiában közzétett nekrológban.