Ennél pofátlanabbul nem lehetett volna visszautasítani a friss apukák plusz 10 nap szabiját

Ennél pofátlanabbul nem lehetett volna visszautasítani a friss apukák plusz 10 nap szabiját

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz, hogy az emberi erőforrások miniszterétől megtudja,

támogatja-e a kormány a Jobbik azon javaslatát,hogy a jelenlegi öt, illetve az európai uniós irányelvként meghatározott tíz nap helyett gyermekük születését követően 20 nap szabadság illesse meg az apákat.

A politikus hangsúlyozta, sajnálatos módon hazánk jelenleg egyike azoknak a tagállamoknak, ahol jogalkotó eddig kevésbé támogatta az édesapákat abban, hogy az újszülött gyermekek születésekor több minőségi időt tölthessenek a családjukkal.

"Ennek jelentőségével minden bizonnyal a kormányzat is tisztában van, hiszen a konzultációs kérdőíveket – sok minden más mellett – eddig ez a kérdés is elkerülte"

- írta Potocskáné Kőrösi Anita.

A kérdésre ma érkezett válasz, igaz, nem a humántárcától, hanem az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik államtitkárától. Sőt, a levelet jegyző Schanda Tamás egészen odáig elment, hogy közös(!) irományban válaszolt a jobbikos képviselő mellett Gurmai Zita és Varga László MSZP-s politikusoknak is. (A két szocialista hasonló témájú levelet írt, igaz, a Varga Judit vezette igazságügyi tárcának.)

Schanda - amellett, hogy kiemelte, 2010 óta családbarát kormánya van az országnak - írt a devizahitelekről, a baloldali kormányzásról, a csalási adókedvezményről, a táppénzről, azonban arról nem esett szó, hogy támogatja-e a kormány a Jobbik kezdeményezését. 

Annyit rögzített csupán, hogy duplájára emelkedett a szülők pótszabadsága,

"a nagyszülők pedig unoka születésénél 5-5 nap pótszabadságot kapnak".

Szóval, előbb vizionál a kormány dolgozó nagyszülőket, mint az újszülöttel otthon pihenő apukákat. 

Gyermekenként két nap pótszabadságot adna a szülőknek a Jobbik

Apák napja alkalmából határozati javaslatot nyújtott be a Jobbik annak érdekében, hogy a szülők kapjanak gyermekenként két nap pótszabadságot - áll az ellenzéki párt közleményében. Mint írják, a szülőkre „elképesztő terhet" rótt a koronavírus-járvány, ugyanis meg kellett oldaniuk gyermekeik felügyeletét, emellett pedig még az iskolai tananyagot is át kellett venniük a gyerekekkel, kvázi kényszertanárrá is váltak.