A miniszter szerint Simonkáék ellehetetlenítették az egymilliárd forint közpénz visszaszerzését

A miniszter szerint Simonkáék ellehetetlenítették az egymilliárd forint közpénz visszaszerzését
Helyreigazítás: 

Valótlanul állítottuk a cikket beharangozó kép alatt, hogy "Simonka György más helyett szavaz a parlamentben". A valóság ezzel szemben az, hogy ilyen nem történt, Simonka György az elmúlt 10 év parlamenti munkája során minden esetben szabályosan, a saját gombját megnyomva szavazott."

Érdekes adalékkal gazdagodott a Simonka György-sztori Nagy István agrárminiszter jóvoltából.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy pert nyert a magyar állammal szemben a Transparency International (TI), amelyből kiderült az állam valóban több mint egymilliárd forint jogosulatlanul igénybe vett támogatás visszafizetését rendelte el a Simonka Györgyhöz kapcsolható Magyar Termés TÉSZ Kft.-vel szemben, és a követelését a felszámolónak is bejelentette, de a hitelezői nyilvántartásba „határidőn túli” besorolással került az állam követelése. Magyarán az állam kicsúszott a határidőből.

A Transparency International szerint mindez azt jelenti, hogy ha volt is remény arra, hogy valamennyi pénz megtérüljön a követeléséből, ezzel a hibával vélhetően elúszott.

Nagy István mindezt egy kicsit másként adta elő Vadai Ágnesnek (DK) írt válaszában. A tárcavezető szerint a Vidékfejlesztési Hivatal a szükséges lépéseket megtette, még a felszámolási eljárás elrendelését (2015. április 7.) megelőzően, már március 31-én meghozta a visszakövetelő döntést.

"A döntés ellen az ügyfél (khmmm - a szerk.) jogorvoslattal élt, amellyel gyakorlatilag ellehetetlenítette, hogy az MVH 40 napon belül bejelentse a felszámolási eljárásban a követelést"

- zárta le az egymilliárd forintos kérdést.